HTML

Magyarkodó blog

Érezzük mi, hogy népszerütlen eszméket fejtegetünk, mert természetüknél fogva csak az lehet népszerű, a mi az egyesek hiúságának tömjénez.

(gr. Dessewffy Aurél)

De igen sokan Lucifert követve, akinek gonosz jelszava az, hogy „nem szolgálok” – a szabadság neve alatt bizonyos képtelen és hazug szabadosságot értenek. Ilyenek azon elterjedt és hatalmas iskola emberei, akik a szabadságtól vevén nevüket, azt akarják, hogy szabadelvűeknek, liberálisoknak nevezzék őket.

(XIII. Leó pápa - Libertas præstantissimum)

Friss topikok

  • FeSa13: Ennek ellenére felőlem építsék ezeket az új szarokat csak ne a régi helyett, ne annak lerombolásáv... (2018.12.31. 19:13) Gondolatok Budapest modernista elcsúfításáról
  • histar007: Baszki ez egy 2009-es poszt? 8 éve sikerült ezt leírni? Maxi riszpekt. (2017.07.20. 11:49) Dél-Afrikáról
  • : @flugi_: Szívesen olvasnék egy kis Bangha Béla-kritikát tőled. Lesz róla poszt? (2013.11.06. 20:40) Könyvajánló
  • don Fefinho: jáááj dikk rásszicizmus jááj hácsákázémer csákiskizárólag a bőrükszinijér jáj (2013.10.24. 17:01) Arany János a cigánybűnözésről
  • bAndie91: @Nils. H: magasröptũ hozzászólásodban, melyet csak egy igazi plebejus írhat, legalább annyit elénk... (2012.08.14. 23:42) Nyílt sátánizmus a közoktatásban

Portálunkról, és annak szellemiségéről

2008.11.29. 22:45 Suum Cuique

Mivel az eddigi cikkeinkre adott kommentárokban a Kedves Olvasók megfogalmaztak néhány fontos kérdést, szólnánk néhány szót a honlap szellemiségéről, szerkesztőiről és ezeket ténylegesen érintő kérdésekről.

Először is szeretnénk megköszönni PHJ-nak, hogy a „Monarchista Gondolatok” elnevezésű honlapján külön cikkben emlékezett meg rólunk, igazán megtisztelő:

Bibó híres mondását kifordítva egy kicsit, az ellenforradalmár sem fél. Erre nagyszerű példa Ferikéék blogja, akik úgy magyarkodnak, ezeddig, hogy öröm nézni. Nos, csak remélni tudjuk, hogy nem kell sokáig sötétben bujkálniuk, ellenkezőleg. A köztársaság reménykeltően rohad, Uraim, csak keveseket érdekel.

Többek között ennek kapcsán tehát szeretnék néhány mondatban értékezni portálunkról.

Ez az oldalt elsősorban egy értelmiségi és konzervatív blognak szánjuk, ahol a korunk kritikus közéleti kérdéseit vesszük górcső alá, a mi (jelen korunkban) sajátos(nak minősülő) nézőpontunk szerint.

Az oldal elnevezése természetesen az irónián alapul, a „magyarkodó blog” elnevezés görbe tükröt kíván mutatni mindazoknak a fennálló rend tökéletességében vakon hívő polgártársainknak, akik előszeretettel veszik egy kalap alá a valódi alternatívát felmutató különvéleményeket, és nevezik „magyarkodóknak” azokat, akiket nem szippantott még magába a modern világ multikulturalista-kozmopolita szellemisége.

A blog mottóját a „szépemlékű” Tanácsköztársaság fentebb bemutatott közismert plakátja ihlette.

Honlapunk bár alapvetően nem ért egyet a fennálló világrenddel, az ellen csak a szólásszabadság eszközeivel élve, a törvényekbe nem ütköző módon kíván felszólalni. Itt biztosan nem fog senki sem találni törvénysértésre való felhívást.

Tartózkodunk az aktuálpolitikai kérdésekben való állásfoglalásról, egyrészt mivel méltatlannak éreznénk ezt a blog szellemiségéhez, másrészt el kívánjuk kerülni a kicsinyes sárdobálást, harmadrészt pedig amúgy sem látunk releváns különbségeket a fősodratú („mainstream”) politika szereplői között. Mindazonáltal egy-egy a blog által hirdetett szellemiség szempontjából kivételesen jelentős, azt értintő aktuális eseményről, személyről előfordulhat, hogy szót ejtünk, de a főszabály mint mondottuk, nem ez.

Portálunkat többen szerkesztik, és a szerkesztők által használt nevek felvett, fantázianevek, nem azonosak a szerkesztők valós életbeli nevével, arra semmilyen módon nem utalnak. Anonimitásunkat érthető okokból szeretnénk minden körülmények között megőrizni.

Többen megkérdezték, hogy miért használunk többes számot az egyes cikkekben. Erre az a válasz, hogy ezzel a szerkesztők és a blog egységességét sugalmazzuk, hiszen nem az számít, ami elválaszt, hanem ami összeköt. Szerkesztőink következetesen és határozottan kiállnak közös értékrendjük mellett. Itt nincs helye „szerintemeknek”, portálunk az objektivitásra törekszik.

Elsődleges szempontunk a minőség, és csak másodsorban a mennyiség. Ennélfogva – más tucatblogokkal ellentétben – nem arra törekszünk, hogy naponta többször kerüljön fel új írás a honlapra, inkább arra, hogy ami felkerül, az minőségi tartalom legyen. Elsősorban olyan témákat választunk, amelyekről úgy érezzük, hogy méltatlanul kevés szó esik, vagy csak egyoldalú megközelítéseket alkalmaznak, kerüljük a „lerágott csontokat”.

Nyitottak vagyunk és szívesen veszünk minden jellegű együttműködésre irányuló kezdeményezést a rokon- és hasonló szellemiségű honlapokkal, blogokkal, portálokkal, mivel közös érdekünk, hogy üzenetünk minél szélesebb tömegekhez eljusson.

Ezt a blogot nem azért hoztuk létre, hogy szőrszálhasogató, kötekedő, mocskolódó provokátorokkal, "trollokkal" folytassunk véget nem érő szélmalomharcot. A lehető legnagyobb határozottsággal megkérünk mindenkit, illetve felszólítjuk azokat az elemeket, akiknek a szándéka esetlegesen ez lenne, tartózkodjon a hozzászólásoktól. Cenzúrát csak kivételesen alkalmazunk, és csak a legvégső esetben. Ilyenre szerencsére mindeddig egyszer sem került sor. Ennek indoka, hogy az a véleményünk, hogy a primitív, kihívóan közösségellenes vélemények önmagukat minősítik mind tartalmi és mind formai szempontból. Ahogy a mondás tartja: ne kezdj birkózásba egy disznóval. Mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezni is fogja. – ezért az ilyen magatartást folytató személyek hozzászólásaira a szerkesztők nem fognak válaszolni, és a többi Olvasót is arra kérnénk, hogy tartózkodjon ettől.

3 komment

Címkék: blog portál honlap ideológia szerkesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarkodo.blog.hu/api/trackback/id/tr77798735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phj · http://monarchista.blogspot.com 2008.12.04. 00:52:30

Önök egyre szimpatikusabbak.Nekem is.

gambrinus 2008.12.04. 09:57:19

Egy virtigli "magyarkodó" tuti, hogy nem monarchista és tuti, hogy nem legitimista, de még csak nem is katolikus!
Egy virtigli "magyarkodó": kuruc.

hdshghdsgsdg (törölt) 2008.12.05. 08:09:22

gambrinus: lehet mindkettő, gondold csak el: aki magyarkodózik az szokot ilyesmik terén differenciálni?
süti beállítások módosítása