HTML

Magyarkodó blog

Érezzük mi, hogy népszerütlen eszméket fejtegetünk, mert természetüknél fogva csak az lehet népszerű, a mi az egyesek hiúságának tömjénez.

(gr. Dessewffy Aurél)

De igen sokan Lucifert követve, akinek gonosz jelszava az, hogy „nem szolgálok” – a szabadság neve alatt bizonyos képtelen és hazug szabadosságot értenek. Ilyenek azon elterjedt és hatalmas iskola emberei, akik a szabadságtól vevén nevüket, azt akarják, hogy szabadelvűeknek, liberálisoknak nevezzék őket.

(XIII. Leó pápa - Libertas præstantissimum)

Friss topikok

  • FeSa13: Ennek ellenére felőlem építsék ezeket az új szarokat csak ne a régi helyett, ne annak lerombolásáv... (2018.12.31. 19:13) Gondolatok Budapest modernista elcsúfításáról
  • histar007: Baszki ez egy 2009-es poszt? 8 éve sikerült ezt leírni? Maxi riszpekt. (2017.07.20. 11:49) Dél-Afrikáról
  • : @flugi_: Szívesen olvasnék egy kis Bangha Béla-kritikát tőled. Lesz róla poszt? (2013.11.06. 20:40) Könyvajánló
  • don Fefinho: jáááj dikk rásszicizmus jááj hácsákázémer csákiskizárólag a bőrükszinijér jáj (2013.10.24. 17:01) Arany János a cigánybűnözésről
  • bAndie91: @Nils. H: magasröptũ hozzászólásodban, melyet csak egy igazi plebejus írhat, legalább annyit elénk... (2012.08.14. 23:42) Nyílt sátánizmus a közoktatásban

Internacionálérul röviden

2009.04.07. 00:19 Suum Cuique

Nem tudom botránynak lehet-e ezt nevezni, elvégre ennek a világnak az ingerküszöbét úgyse ütik meg effélék, a mi részünkről meg – mint azt a profilunk ismeretéből úgyis mindenki tudja – azt valljuk, hogy a botrány már rég nem itt kezdődött.
Elbúcsúztatták böszménket, de A Demokraták nem alszanak, és ennek örömére elénekelték az ún. Internacionálét, íme:



Nyilván ilyenkor páran rákérdeznek, hogy most ezt így hogy. Hiszen, ez mégis csak valami szélsőbalos nóta, azt meg csak úgy külön jegyeznénk meg, hogy kissé groteszk, ahogy milliárdosok, akik amúgy vadkapitalista gazdaságpolitikát folytatnak, éneklik fennhangon, hogy „Föl, föl, te éhes proletár”.

Persze itt, a világhálón olyan, hogy konszenzus, az bizony nincs. Akármilyen hír röppenjen fel, legyen az akár egy őrült sorozatgyilkos, törvényszerű és kiszámítható, mindig akad egy-két magányos moral insane, aki hozzászól a népi-össztűz célpontjának védelmében, általában valami homályosan megfogalmazott erkölcsi relativizmusra hivatkozva.

Most sincs ez másként. Mindjárt jönnek a megmondóemberek: „Ez nem baj, mert Európában (?) mindenhol (?) szokták ezt énekelni a szociáldemokrata pártok, különben sem kell mindig kommunistázni.” Erkölcsi kötelességünknek érezzük erre most válaszolni.

1. Egy jobboldalinak, egy konzervatívnak, egy kereszténynek nincs olyan, hogy „csak” szociáldemokrata, ami már nem is „baj”, mint a kommunizmus (bár ez is erősen kérdéses). Nem lehet valaki keresztényként társadalmilag liberális sem baloldali. Ez súlyos eretnek istentelenség. A baloldaliság legkisebb formájában is ellenkezik a természetjoggal, és ezért a lehető leghatározottabban el kell utasítanunk. Nekünk tehát a baloldaliságnak, a liberalizmusnak minden fajtája, legyen az nyíltan kommunista, vagy „csak” szociáldemokrata ideológiai szempontból ellenség. Elfogadhatatlan, elképzelhetetlen és bűn bármit elfogadni belőle, így tehát az, hogy az Internacionálé nem csak a „kifejezetten” kommunista, hanem a „csak” szociáldemokrata mozgalmaknak is indulója, nem érv.

2. Most hol vannak azok, akik a gyűlöletbeszéd kriminalizálása mellett az ún. történelmi tapasztalatokra (?) hivatkozva érvelnek? Az más, hogy az USÁ-ban az ilyesmi (?) szabad, mert ott nem volt diktatúra (?). Ja, most az nem számít, hogy nyugaton nem volt kommunizmus, ott nem kötődnek nyíltan emberiségellenes intézkedések az Internacionálét jelképként használó ideológiákhoz, mivel ott a baloldal a lassú, de biztos rombolás taktikáját használta.

14 komment · 3 trackback

Címkék: mszp gyurcsány baloldal szocializmus internacionálé

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarkodo.blog.hu/api/trackback/id/tr571050873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: plüss taxi 2009.04.18. 15:29:44

Az űrproletárok szellemisége. Manapság az MSZP-vel szimpatizálók kissé eltűntek, s politikai szimpátiájukat kevésbé igyekeznek megmutatni. Csendes magányuk szörnyű valósága akkor tárult elém, midőn végignéztem a fejedelem háttérbe húzódását. Ennyi…

Trackback: MALACKA NEWS 2009.04.09. 18:52:28

Internacionálé vs. Székely himnuszNocsak, sikerült kivernem a biztosítékot liberáliséknál! De hogyan is történt a dolog? Kezdjük ott, hogy botrányosan zárult az mszp rendkívüli kongresszusa. Havas Vérzivataros Szofi külön akciójaként elénekelték az I…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.07. 08:28:10

Szopás! Nem is tűnt fel, hogy az MSZP-féle Internacionálé performanszról milyen hamar elkészült az első politológusi gyorsértékelés. A videóhoz írt hozzászólások között puszedli66 írja, hogy a 24. másodpercnél, közvetlenül Havas Szófia bejelentése ut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArkhG 2009.04.07. 09:03:41

Kedves Suum Cuique!

Azért ezt az 1-es pontot kicsit jobban is kifejthetnéd! Leginkább azt, hogy egy keresztény miért is ne lehetne "társadalmilag baloldali". Elutasítod talán az állam által garantált szociális ellátó rendszert (egészségbiztosítás, nyugdíjrendszer)? Mert azt azért nehéz lenne szemrebbenés nélkül tagadni, hogy ezek baloldali vívmányok lennének, ahogy az ingyenes oktatás is. ( ugye, szociális népszavazás)

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.04.07. 09:54:46

@ArkhG:
Kedves ArkhG!

Nagy butaság lenne azt állítani, hogy a társadalmi szolidaritás és a szociális gondolat baloldali sajátosság lenne. Nem! Kérlek olvass utána az Egyház szociális tanításának:

Muzslay István: Gazdaság és erkölcs - www.piar.hu/pazmany/k120.htm

Továbbá néhány enciklika, magyar nyelven fenn vannak itt: www.katolikus.hu/lib_mag.html#encik

Rerum Novarum (1891)
Pacem in Terris (1963)
Laborem Exercens (1981
Solicitudo Rei Socialis (1987)
Centesimus Annus (1991)

ArkhG 2009.04.07. 09:56:27

@Suum Cuique:
Már megbocsáss de amit írtál, az egyrészt nem válasz a kérdésemre (az államilag garantált szociális ellátó rendszer igenis baloldali "érdem"), másrészt eléggé öngól szagú - már ha élhetek ilyen szép képkeveredéssel - hiszen nem az a lényeg, hogy Marx, avagy XIII. Leo pápa írt róla először, hanem hogy a politikai baloldal (mely a XXI.században így politikai blokk gyanánt nehezen definiálható) magáévá tette, küzdött érte, és eredményeket ért el. Vagyis egy kereszténynek nemhogy "súlyos eretnek istentelenség" társadalmilag baloldalinak lenni, hanem de facto társadalmilag baloldali - már amennyiben magáénak vallja a Rerum Novarum (tekintsük ezt alapnak, bárha Marx munkássága után született) eszméit.

Asidotus 2009.04.07. 10:29:58

Ahogy elnézem, itt vallásos emberrel állunk szemben. A kereszténység eredendően baloldali, leginkább Jézus az. Társadalmi szolidaritást hirdetett és internacionalizmust. El kell olvasni az Újszövetséget.
Másrészt, vallásos ember, meséld már el nekem, hogy az Úr miért döntötte a mélyen vallásos olaszokra a házikat hétfő hajnalban?

Dr.Bio74 2009.04.07. 11:50:36

@Suum Cuique:

Az egyház szociális tanítása ?

Az egyháztól eddig mindössze adományokra, és alamizsnára épített segítségnyújtást láttam. Nem kell félreérteni ! Ez is óriási dolog, hatalmas pozítivum. De valahogy a társadalomba már nem igyekeztek belefabrikálni a közös,állampolgárilag vállalandó, egységes teherviselést.

Asidotus 2009.04.09. 12:40:29

@Közöd??: Mármint mi a marhaság? Amit Jézusról írtam, vagy amit az olaszországi földrengésről?
Én nem hiszek Istenben, ezért én nem gondolom, hogy az Úr hozta a földrengést, de itten hisznek, és ezt valahogy meg kell magyarázni, hogy az Úr, aki szeret minket, miért hoz/hagyja a földrengést

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.09. 18:53:54

"Most hol vannak azok, akik akkor, amikor a gyűlöletbeszéd kriminalizálása mellett az ún. történelmi tapasztalatokra (?) hivatkozva érvelnek? "

Ezt a kérdést én is feltettem már.... de leesett..

Mi lenne, ha a Gárda az Erikát énekelve vonulna???

Brrrrrrrrrrr, gondolni sem merek rá...

c4rtm3n 2009.04.09. 22:53:45

@Suum Cuique:

"Nem lehet valaki keresztényként társadalmilag liberális sem baloldali. Ez súlyos eretnek istentelenség. A baloldaliság legkisebb formájában is ellenkezik a természetjoggal, ..."

Ez erősen árukapcsolás szagú. Szóval ha valaki keresztény akkor már csak jobboldali lehet?

Az ország lakosságának nagyjából a 74,4%-a keresztény, de a legutóbbi választások alkalmával nem kapott ennyi szavazatot a jobboldal. Ennyi eretnek lenne az országban?

_Neville 2009.04.10. 08:53:50

@c4rtm3n:
Az ország lakosságának nagyjából a 74,4%-a NÉVLEG keresztény.

c4rtm3n 2009.04.12. 21:44:45

@_Neville:
OK. De valószínűleg több mint 50% ;)

Egyébként a kérdésem inkább arra irányúlt, hogy aki nem keresztény az eretnek-e?

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2009.04.13. 11:06:45

@c4rtm3n:
"Az eretnekség valamely isteni és katolikus hittel elfogadandó igazságnak a keresztség felvétele után való makacsa tagadása vagy a róla való makacs kételkedés; a hitehagyás a keresztény hit teljes elutasítása; a szakadás a pápának való alárendeltség vagy a neki alárendelt egyháztagokkal való közösség megtagadása."

Ergo eretnek csak megkeresztelt lehet. Tehát aki nem keresztény, az nem lehet eretnek, csak pogány.

c4rtm3n 2009.04.13. 21:40:08

@Suum Cuique:
Mi van azokkal az emberekkel, akiket a születésük után megkeresztelnek, de később úgy döntenek, hogy nem kérnek a kereszténységből?

Aki nem keresztény az más vallású és kész. Attól még nem lesz pogány valaki ha Allah-ban, az UFO-kban vagy semmi hasonlóban sem hisz (szerintem).
süti beállítások módosítása