HTML

Magyarkodó blog

Érezzük mi, hogy népszerütlen eszméket fejtegetünk, mert természetüknél fogva csak az lehet népszerű, a mi az egyesek hiúságának tömjénez.

(gr. Dessewffy Aurél)

De igen sokan Lucifert követve, akinek gonosz jelszava az, hogy „nem szolgálok” – a szabadság neve alatt bizonyos képtelen és hazug szabadosságot értenek. Ilyenek azon elterjedt és hatalmas iskola emberei, akik a szabadságtól vevén nevüket, azt akarják, hogy szabadelvűeknek, liberálisoknak nevezzék őket.

(XIII. Leó pápa - Libertas præstantissimum)

Friss topikok

  • FeSa13: Ennek ellenére felőlem építsék ezeket az új szarokat csak ne a régi helyett, ne annak lerombolásáv... (2018.12.31. 19:13) Gondolatok Budapest modernista elcsúfításáról
  • histar007: Baszki ez egy 2009-es poszt? 8 éve sikerült ezt leírni? Maxi riszpekt. (2017.07.20. 11:49) Dél-Afrikáról
  • : @flugi_: Szívesen olvasnék egy kis Bangha Béla-kritikát tőled. Lesz róla poszt? (2013.11.06. 20:40) Könyvajánló
  • don Fefinho: jáááj dikk rásszicizmus jááj hácsákázémer csákiskizárólag a bőrükszinijér jáj (2013.10.24. 17:01) Arany János a cigánybűnözésről
  • bAndie91: @Nils. H: magasröptũ hozzászólásodban, melyet csak egy igazi plebejus írhat, legalább annyit elénk... (2012.08.14. 23:42) Nyílt sátánizmus a közoktatásban

Cafeteria katolicizmus

2009.08.18. 14:21 _Neville

Múlt hét szombaton, augusztus 15.-én ünnepelte az Anyaszentegyház Szűz Mária mennybevételét, közismertebb nevén Nagyboldogasszony napját. Ez parancsolt ünnep minden katolikus számára, ami azt jelenti, hogy – a vasárnapokhoz hasonlóan – mindenki köteles megemlékezni róla legalább egy szentmisén való részvétellel. Jómagam – egyrészt belső lelki igényből, másrészt keresztényi alázatból és kötelességből – meg is kívántam tartani ezt a parancsot, ezért meglátogattam templomunk este 6 órára kiírt szentmiséjét. Egészen pontosan valamivel korábban érkeztem oda, mivel a bűnbocsánat szentségét is fel kívántam venni, ami meg is történt, ám csalódottan vettem tudomásul, hogy parancsolt ünnep ellenére nem sokkal vagyunk többen, mint egy sima hétközi szentmisén. Azaz legnagyobb jóindulattal is csak „félház” volt. Ezek után már meg sem lepődtem azon, hogy a kántor „egyéb elfoglaltsága miatt” az egész jobban hasonlított egy csendes -, mint egy ünnepi misére. A Boldogasszony anyánkat azért szerencsére elénekeltük. Másnap a „rendes” vasárnapi szentmisén hála Istennek már többen voltunk (és még kántor is volt!). Ám felvetődik bennem a kérdés, hogy hol voltak ezek az emberek az előző nap? Vajon tisztában vannak vele, hogy parancsolt ünnep elmulasztása egyenértékű a vasárnapéval? Vagy pedig úgy vannak vele, hogy milyen abszurd és felesleges dolog már egymás után két nap misére menni. Attól tartok nagy gond van a fejekben, és nagyon sokan nem érzik át hitünk lényegét, a szentmise és az eucharisztia misztériumát. A tradicionalista közösségek akadályozása helyett inkább itt kellene kezdeni az Egyház nagy megújítását…

 

 

5 komment

Címkék: vallás egyház keresztény kereszténység katolikus szűz mária nagyboldogasszony szentmise kávéházi katolicizmus

20 éves a köztársaság...

2009.07.17. 17:21 _Neville

A minap hihetetlen intellektuális bátorságról téve tanúbizonyságot leültem tévézni céltalanul, csak így unaloműzésképpen. Ebben igazából a mondat második fele a meglepő, mert nem leszek álszent, néha célzottan – célzott helyeken és célzott műsorokat – meg szoktam tekinteni, de az, hogy lesz, ami lesz alapon odavágom magam a töménytelen képáradat elé, ritkán fordul elő. Kapcsolgattam is bőszen a csatornákat, bízva abban, hogy talán 55 adóból még így teljesen találomra is akadhatok valami értelmesre, míg nem egyszer csak megakadt a szemem egy képernyőről szinte kilógó, örömittas felkiáltáson: „Húsz éves a köztársaság!”

3 komment

Címkék: magyar monarchia demokrácia konzervativizmus diktatúra királyság államforma

A demokrácia mint erőszak

2009.07.13. 21:30 Dominicus

Korunkban, ha valaki szalonképes politikus, helyesebben szólva demagogos – mert világnézeti gerinccel rendelkező államférfiakról nem beszélhetünk – akar lenni, egy szót, illetve tartalomnélküli szólamot nem szabad retorikai fegyvertárából kihagynia. Ez az elcsépelt, démosnak adható cukorka a demokratia, posztmodern írás és kiejtésmódban demokrácia.

47 komment

Címkék: magyarország vallás monarchia zsarnokság demokrácia oligarchia kereszténység baloldal diktatúra modernitás királyság arisztokrácia államforma türannisz politeia

A tort ülő liberálisokhoz

2009.06.26. 21:18 _Neville

Morbid ünnep van most liberáliséknál: kiderült, hogy egy (!) esetben lehetséges(!), hogy nem cigány elkövető gyilkolt példátlan kegyetlenséggel! Ide hallom, ahogy durrannak a pezsgők az SZDSZ-székházban, Mohácsi Viktória arcára orgazmatikus mosoly költözik (Úristen, nem akarom elképzelni!), Gusztos Péter pedig önkívületben táncolva üvöltözi, hogy ő mindig is megmondta.

4 komment

Címkék: szdsz cigány liberális bevándorlás ideológia cigánybűnözés multikulturalizmus

Kommentár nélkül

2009.06.19. 00:07 Suum CuiqueKlikk

1 komment

Címkék: iszlám kereszténység muszlim liberálisok demográfia multikulturalizmus

Áldott Húsvétot!

2009.04.12. 12:40 _Neville

A Magyarkodó szerkesztősége nevében békés, áldott Húsvétot kívánok minden kedves Olvasónknak, kívánjuk, hogy mindenki nagy örömben és boldogságban élje át Krisztus urunk feltámadását!

 

Szólj hozzá!

Címkék: vallás egyház feltámadás biblia kereszténység jézus krisztus szentmise

Internacionálérul röviden

2009.04.07. 00:19 Suum Cuique

Nem tudom botránynak lehet-e ezt nevezni, elvégre ennek a világnak az ingerküszöbét úgyse ütik meg effélék, a mi részünkről meg – mint azt a profilunk ismeretéből úgyis mindenki tudja – azt valljuk, hogy a botrány már rég nem itt kezdődött.

14 komment · 3 trackback

Címkék: mszp gyurcsány baloldal szocializmus internacionálé

Repetitórium. Demokráciáról. Demokratáknak.

2009.03.25. 19:20 Suum Cuique


Nem vagyunk demokraták. Többször is megírtunk tisztán és egyértelműen, hogy mi a liberális demokrácia nevű izét elvi alapon elutasítjuk. Ámde mivel ez az demokráciának nevezett izé olyan szép jelképpé avanzsálódott, hogy mindenféle paprikajancsi kötelességének érzi, hogy úton-útfélen kihangsúlyozgassa demokrataságát, úgy érezzük kell egy-két szót szólnunk eme díszes társaságnak arról a dologról, amit ők annyira a magukénak éreznek.
Figyelem! Kivételesen aktuálpolitikai tartalom!

81 komment · 2 trackback

Címkék: hülyék gyurcsány liberalizmus demokrácia

Katolikus videók

2009.03.11. 22:28 _Neville

A youtube videómegosztón böngészve akadtam erre a két videóra. Ajánlom mindenkinek!Címkék: youtube vallás hit keresztény klip katolikus

Könyvajánló

2009.03.02. 22:50 Dominicus

Minden kedves Olvasónak szerettel ajánljunk a képen látható úriember, Bangha Béla (1880-1940) kiváló könyvét:

Világnézeti válaszokAz írást különös tekintettel ajánljuk az egyébként ateista, vagy agnocisztista olvasóknak, hiszen a szerző a hétköznapinak, tipikusnak mondható vallás- és egyházellenes érveket is cáfolja.

5 komment

Címkék: vallás egyház béla könyvajánló ateizmus cáfolat jezsuita agnoszticizmus bangha

Ima a hazugság börtönéből (vers)

2009.02.12. 22:34 _Neville

Szent Mihály arkangyal

Szeretettel küldöm mindenkinek e versemet, kiváltképp azoknak, akik megértik. :)

Ima a hazugság börtönéből

Robotként kell tudnod, mit neked mondanak
Áradnak csak folyton feléd a gaz szavak
A cél egyértelmű: ne gondolkozz semmin!
Csámcsogjál csak el a hivatalos trendin’

S ha mégsem így teszel, lehurrognak téged
Nevetségessé válsz, összedől a léted
Hisz ők diktálják, hogy kinél az igazság
Ilyen a mi létünk: egy szabados rabság

Ám ha mégis kibújsz a birkanyáj sorból
Egy droidhadsereg azonnal letorkoll
Tűzben égő szemmel kérik rajtad számon:
"Mit is állítottál? Nem így szól a kánon!"

Ezután pedig még, mielőtt eszmélnél
Ott találod magad a vádlott székénél
Körötted pedig csak istentelen népek
Elveszett már minden: ők az esküdtszéked

Szomorú világ ez, hazugsággal teli
Jó gyomra van annak, ki ezt elvisel
De még talán egyszer, véget ér e gazság
S múlté lesz csupán már a vérköztársaság

Mert elítélhetnek akárhogy a földön
Az örökidőnek semmi ez a börtön
Urunkhoz, Krisztushoz, mondj egy imádságot:
"Magasságos Isten, várjuk királyságod!"

(Mihály Ferenc)

7 komment

Címkék: vers magyar nemzet kultúra irodalom monarchia konzervativizmus kereszténység mihaly ferenc neville

Arany János a cigánybűnözésről

2009.02.09. 21:40 _Neville

Bár blogunk közvetlen profiljába nem tartoznak bele az ilyen jellegű témák, ám mi sem vonhatjuk ki magunkat a való világ és a jelen Magyarországának körforgásából. Bizonyára mindenki halott a cigányok által nemrégiben tragikusan megölt román kézilabdás, a szintén hasonló módon életét vesztett kiskunlacházi lány, a hihetetlen kegyetlenséggel meggyilkolt olaszliszkai tanár, és számtalan hasonló, lassan mindennaposabbá váló esetekről.

9 komment · 2 trackback

Címkék: vers irodalom roma cigany a bajusz arany janos ciganybunozes

Dél-Afrikáról

2009.01.30. 11:05 Suum Cuique

Kissé rendhagyó témát választottunk mára, okkal. „Historia est magistra vitæ” (Cicero). Dél-Afrika valódi történetét mindannyiunknak ismernie kell, hogy nota bene, láthassuk mit művelhet egy gyönyörű országgal egy sátáni eszme, amely mint egy vírus Európát is megfertőzte, és már kezdenek megjelenni az első tünetek.

74 komment

Címkék: fehér fekete bevándorlás dél afrika néger szegregáció mandela apartheid

Nyílt sátánizmus a közoktatásban

2009.01.06. 18:46 _Neville

Szerencsére még napjainkban is kötelező olvasmány a középiskolások számára Madách Imre kiváló drámája, Az ember tragédiája. Nem is gondolnánk milyen nagy szó ez, hiszen (oly sok más nagyszerű művel egyetemben) az ötvenes években ez is a „klerikális reakció” félelmetes fenevadát testesítette meg, ezért a mindig bátor és tettre kész munkásököl lesújtott reá, és hét évig szinte szóba hozni sem volt ildomos. Ez a helyzet később ugyan megváltozott, ám az 1960-ban újra kiadott mű utószójában a Párt egyik hű kultúrkatonája, Révai József úgy fogalmazott, hogy „a Párt nem is a Tragédia letiltásával követett el igazi hibát, hanem azzal, hogy éveken át nem sikerült kidolgoznia a mű marxista szellemű értékelését.”. Úgy látszik ez az értékelés nagyon időtállónak bizonyult, ugyanis még ma is teljesen ebben a szellemben tömködik a művelődni vágyó (rosszabb esetben kényszerülő) ifjúság fejébe a dráma végső konklúzióját.

20 komment

Címkék: kritika magyar kultúra irodalom liberalizmus filozófia konzervativizmus biblia kereszténység propaganda idealizmus konzervatív reakció haladás madách imre az ember tragédiája progresszió

Karácsonyi köszöntő

2008.12.23. 21:03 _Neville

Áldott, békés karácsonyt kívánunk minden kedves Olvasónknak, továbbá elnézést szeretnénk kérni mostani inaktivitásunkért, igérjük hogy a közeljövőben ez változni fog!

A Magyarkodó szerkesztősége

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony jézus krisztus

„Hallom az idők szavát” - A történelemfelfogásról

2008.12.08. 09:00 Suum Cuique

Vietnámi internet kávézó: ne nézz reakciós tartalmat!
A balliberális oldal egyik legkedvesebb hivatkozási alapja az úgynevezett „haladás”. 2008-ban, Európában élünk, nem a sötét középkorban, ennek megfelelően kell viselkedni, tessék szépen elfelejteni az ezzel inkompatibilis nézeteket – mondják. Mi pedig ezt üzenjük nekik.

66 komment

Címkék: jobboldal filozófia konzervativizmus fejlődés propaganda andrás baloldal reakció ideológia haladás dessewffy lánczi eszmetörténet történelemfelfogás történelemszemlélet progresszió aurél

A vén madár (vers)

2008.12.07. 16:19 _Neville

E csendes decemberi délutánon egy versemet szeretném küldeni mindenkinek, aki meg is szeretné érteni. :)

1 komment

Címkék: vers magyar kultúra irodalom madár vén

Cikkajánló

2008.12.03. 00:55 Suum Cuique

Szeretném a Kedves Olvasók figyelmébe ajánlani Megadja Gábor kitűnő cikkét, amely a Konzervatív és monarchista címet viseli. Rendkívül tanulságos olvasmány.
ÍME

Szólj hozzá!

Címkék: cikkajánló konzervatív monarchista

A szlovák sovinizmus margójára

2008.12.02. 18:25 _Neville

Az ember olvassa a híreket, böngészget különböző honlapokon, néhanap – bosszankodásképpen - egy-egy televíziós híradó megtekintésére is ráveszi magát, majd mindezek után csendben leül és elgondolkodik. Elgondolkodik azon, hogy nekik vajon miért lehet, az ő "ordas eszméik" miatt vajon miért nem veri az asztalt senki, miközben ha mi a legkisebb mértékben eltérünk a liberális kánontól, már visít az egész nyugati sajtó.
Valami mozgatórugója kell hogy legyen ennek a különbségtételnek, és mi ennek okát próbáljuk meg most felkutatni.

20 komment

Címkék: szlovákia szlovák fico felvidék ideológia sovinizmus slota magyarellenesség hungarofóbia

Portálunkról, és annak szellemiségéről

2008.11.29. 22:45 Suum Cuique

Mivel az eddigi cikkeinkre adott kommentárokban a Kedves Olvasók megfogalmaztak néhány fontos kérdést, szólnánk néhány szót a honlap szellemiségéről, szerkesztőiről és ezeket ténylegesen érintő kérdésekről.

3 komment

Címkék: blog portál honlap ideológia szerkesztők

süti beállítások módosítása